5 راه برای آموزش تفکر خلاق به کودکان
کدام کودک دوست ندارد یک روز بارانی را در حال بازی، ساختن داستان یا وانمود کردن به بازی بگذراند؟ این نوع فعالیتهای خلاقانه بیش از سرگرمی هستند: آنها میتوانند مزایای عمیق و اثرگذاری بر سلامت فرزند تان داشته باشند.
در این مقاله به دلایل اهمیت خلاقیت برای رشد شناختی و اجتماعی و عاطفی کودکان می پردازیم. سپس، ما بیش از 5 راه – از جمله چند فعالیت خلاق – را بررسی خواهیم کرد که میتوانید برای کمک به کودکتان در کشف تخیل خود استفاده کنید.
چرا خلاقیت اینقدر مهم است؟
همانطور که مشخص است، خلاقیت می تواند توانایی های شناختی مغز شما را بهبود بخشد. برای مثال، افرادی که زمینه موسیقی دارند، پیوندهای قوی تری بین دو نیمکره در مغز خود دارند. به علاوه، طبق تحقیقات، تفکر خلاق می تواند به مغز ما کمک کند تا ارتباطات عصبی را توسعه دهد و مفاهیم جدید را بیاموزد.
به علاوه، فعالیتهای خلاقانه میتواند خلق و خوی کودکتان را بهتر کند. مطالعات نشان داده که نقاشی به کودکان کمک میکند پس از یادآوری یک خاطره ناراحت کننده آرام شوند. و هنگامی که مردم بر روی یک پروژه خلاق متمرکز می شوند، به احتمال زیاد احساس شادی بیشتری می کنند و گزارش می دهند که در حال «شکوفایی» هستند.
«چرا» آموزش خلاقیت به کودکان واضح است: این امر به سلامت عاطفی و مغزی قویتر منجر میشود. اما گاهی اوقات، تعیین اینکه از کجا شروع کنید می تواند دشوار باشد. در ادامه 5 نکته را بخوانید تا به فرزندتان کمک کنید تخیل خود را کشف کند و یاد بگیرد که خلاقانه فکر کند
5 راه برای تقویت خلاقیت در خانواده
1. به کودکان بیاموزید که سؤالات «چه میشد اگر» بپرسند.
اگر بتوانید کودکان خود را ترغیب کنید تا درباره جهان و نحوه کارکرد آن سؤال بپرسند، مطمانا پاسخهای منحصر به فردی خواهید شنید.
2. وقتی اشتباهاتی رخ می دهد، سعی کنید نکات مثبت را بیابید.
اگر فرزند شما برای اولین بار کاری را انجام می دهد و موفق نمیشود ممکن است احساس دلسردی کند. اما اشتباهات بیشتر اوقات به ما بیشتر از موفقیت یاد می دهند و می توانند کودکان را تشویق کنند تا راه حل های جدید و خلاقانه ای را امتحان کند.
اگر فرزندتان با یک مفهوم یادگیری درگیر است، سعی کنید به او کمک کنید آن را از دید دیگری ببیند. به عنوان مثال، اگر فرزند شما برای یادگیری یک لغت جدید کار می کند، می توانید آن را با آهنگ مورد علاقه اش املا کنید.
3. علایق فرزندتان را یاد بگیرید و آن را تشویق کنید.
وقتی بچهها به موضوعی علاقه دارند، بیشتر آن را انجام می دهند. با رویای های خلاقانه فرزندتان آشنا شوید و به او کمک کنید تا آن را دنبال کند. برای مثال، اگر فرزندتان میخواهد نقاشی یاد بگیرد، یک بعدازظهر را با هم به نقاشی بکشید و پیشرفت او را جشن بگیرید.
4 . از فرزندتان سؤالات باز بپرسید.
سوال پرسیدن از بچه ها می تواند خلاقیت را به همان اندازه که او را مجبور به سوال پرسیدن می کند، افزایش دهد. پرسیدن سؤالات غیر کوتاه – سؤالاتی که پاسخ آنها طولانی تر از «بله» یا «نه» است- می تواند به کودکان کمک کند تا ایده های خود را شکل دهند و تفکر خلاق را توسعه دهند.
5. زمانی از روز را در خارج از منزل بگذرانید.
مطالعات نشان داد که گذراندن وقت در خارج از منزل میتواند حس کنجکاوی را تقویت کند، تفکر انعطافپذیر را تشویق کند و به شما در شارژ مجدد کمک کند.
دفعه بعد که آب و هوا اجازه می دهد، در اطراف محله خود قدم بزنید تا ذهن فرزندتان تازه شود و مغز او تقویت شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.