دیالوگ برای تست بازیگری
تست بازیگری یکی از مهمترین مراحل برای ورود به دنیای بازیگری است. که بازیگران با چالش انتخاب و اجرای دیالوگ مناسب روبهرومیشوند. اولین سوالی که درباره متن دیالوگ برای تست بازیگری پرسیده میشود این است که دیالوگ باید چه ویژگیهایی داشته باشد چطور طراحی شود تا استعداد فرد را شکوفا کند دیالوگهای تست ، فرصتی برای نمایش عمیقترین لایه های احساسات است تا حضوری ماندگار بر جای بگذارید. آکادمی صحنه کرمان با توجه به نیاز شما این مقاله را آماده کرده است تا به شما در انتخاب و اجرای دیالوگها کمک کند پس با ما همراه باشید تا بهترین دیالوگ را برای تست بازیگری خود انتخاب کنید.
دیالوگ تست بازیگری چیست؟
کارگردانان و بازیگران برجسته برای اینکه بتواند استعداد بازیگری افراد را کشف کنند معمولاً یک متن را به بازیگران ارائه میهند و از آنها میخواهند تا به صورت مونولوگ اجرا کنند. مونولوگ به معنای تک گویی است تا بازیگر فرض کند که فرد دیگری در مقابل او قرار دارد و در حال گفتوگو هستند. این نوع اجرا را دیالوگ تست بازیگری مینامند. لازم است که تحقیقی درباره متن دیالوگ برای تست بازیگری انجام شود و سپس آن را طراحی کنید تا یک دیالوگ تاثیر گذار داشته باشید.
ویژگیهای متن دیالوگ تست بازیگری
متن دیالوگ برای تست بازیگری باید ویژگی خاصی داشته باشد که طراحان و نویسندگان به آنها توجه میکنند. در ادامه این ویژگی ها را به صورت خلاصه توضیح میدهیم تا بدانید چگونه میتوان متنی نوشت که نه تنها استعداد بازیگر را به نمایش بگذارد بلکه او را به سوی حرفهای شدن در عرصه بازیگری هدایت کند. این نکات حاصل تجربیات تیم کلاس بازیگری در کرمان است که در اختیار شما قرار میگیرد.
متن دیالوگ باید احساسات داشته باشد
زمانی یک بازیگر میتواند استعدادهای خود را شکوفا کند که در دیالوگ که میگوید احساسات شدیدی وجود داشته باشد. احساسات نیز میتواند شامل تصور کردن یک لحظه تراژیک یا غمناک باشد. حتما در سریالها و فیلم ها مشاهده کردهاید هنگام تست بازیگری از بازیگران خواسته میشود که فرض کند عزیزی را از دست داده است و لحظهای که خبر فوت آن عزیز به وی میرسد را بازی کند. متن دیالوگ برای تست بازیگری باید شامل چنین موضوعاتی باشد تا بازیگر بتواند با آن ارتباط برقرار کرده و با بروز احساسات خود نشان دهد که چقدر استعداد بازیگری دارد.
متن دیالوگ متناسب با ویژگی های بازیگر باشد
متن دیالوگ بازیگری باید به گونهای نوشته شود که پس از چندین بار تمرین به خوبی بر روی بازیگر بنشیند. به عنوان مثال یک بازیگر جدی با اخلاقی تند احتمالاً نمیتواند دیالوگهای کمدی را به خوبی اجرا کند. اگر بازیگر نتواند احساسات خود را به درستی ابراز کند قادر نخواهد بود دیالوگهای عاشقانه را به خوبی بیان کند. متن دیالوگ باید با ویژگیها و خصوصیات اخلاقی هر بازیگر همخوانی داشته باشد تا نتیجه بهتری حاصل شود.
متن باید ادبی باشد
از دیگر ملاکهایی که باید به آن توجه کرد. این است که در متن دیالوگ از اصطلاحات ادبی استفاده کنید. علت این موضوع این است که سواد ادبی بازیگر نیز سنجیده میشود. بازیگری که نتواند یک متن ادبی را اجرا کند در ادامه مسیر بازیگری دچار مشکل خواهد شد. زیرا هنگام اجرای نمایشهای فاخر ناتوان میشود برای همین است که هنگام انتخاب دیالوگ باید به این موضوع توجه کنید که متنی که انتخاب میکنید یا به شما داده میشود شامل اصطلاحات و جملات ادبی باشد.
متن نباید زیاد طولانی باشد
طولانی بودن متن یکی از فاکتورهای مهمی است که باید به آن توجه شود. اگر متن دیالوگ خیلی طولانی باشد بازیگر نمیتواند آن را به خوبی اجرا کند و تمرکز خود را از دست میدهد. اگر کارگردان متنهای طولانی استفاده کرد ممکن است نتوانید به درستی اجرا کنید به عنوان مثال قرار دادن یک متن از نمایشنامههای شکسپیر در تست بازیگری مناسب نیست این نوع متنها باید زمانی مورد استفاده قرار گیرند که بازیگر تجربه کافی را داشته باشد.
از دیالوگ های افراد مشهور استفاده نکنید
یکی از ملاکهای دیگر برای تست بازیگری که باید به آن توجه کنید این است که از متنهایی که قبلا توسط افراد مشهور گفته شده استفاده نکیند. به دلیل اینکه یک دیالوگ مشهور از فیلم سریالی یا سینمایی محبوب بوده و برای اینکه آن دیالوگ را زیاد تمرین کردید ممکن است استعداد بازیگر به خوبی دیده نشود. زیرا آن دیالوگ را خوب اجرا کرده و به نوعی تقلب و تقلید محسوب میشود.
متن باید سرگرم کننده باشد
متنی که جذاب نباشد حتی با بهترین اجرا هم محکوم به شکست است. برای اینکه مخاطب به واکنشهای بازیگر توجه کند باید سرم گرم کننده باشد. متنهای خسته کننده مخاطب را کلافه کرده و تمرکز او را بر داستان کاهش میدهد. هنگام انتخاب متن مناسب، که در طول داستان خود تکههای طنز داشته باشند. میتواند مخاطب را به همراهی شما ترغیب کنند.
دیالوگ بداهه باید قواعد بداههگویی رعایت شود
در بازیگری چیزی به عنوان دیالوگ بداهه بدون توجه به روند داستان وجود ندارد. اگر بازیگران در شرایط بداهه قرار گرفتند باید ابتدای متن و انتهای متن را مشخص کنند. و بر اساس آن روند داستان را با خلاقیت خود تغییر دهند. متن دیالوگ باید متناسب با شخصیت نمایشی و موقعیت جغرافیایی باشد. دور شدن از این دو اصل موفقیت را در تست بازیگری کاهش میدهد.
سخن پایانی
انتخاب متن دیالوگ برای تست بازیگری یکی از مهمترین قدم ها برای ورود به حرفه بازیگری است. یک دیالوگ مناسب میتواند استعدادهای شما را آشکار کند و فرصتی برای نشان دادن تواناییها و احساسات شما باشد. از ویژگیهای مانند متناسب بودن با شخصیت و احساسات بازیگر، برخورداری از جذابیت، استفاده از اصطلاحات ادبی و استفاده از تکههای طنز غافل نشوید. این موارد میتواند به شما کمک کند تا یک دیالوگ انتخاب کنید که مخاطب شما را همراهی کند و استعدادهای شما را برجسته کند. انتخاب درستی داشته باشید تا در عرصه بازیگری موفق شوید.
مهدی حشمتی، یکی از اساتید برجسته آکادمی صحنه در نوشتن این مقاله به ما کمک کرده است و سال ها دانش و تجربه خود را در زمینه بازیگری در اختیار ما قرار داده است، ما از ایشان سپاسگزاریم و امیدواریم که این مقاله برای علاقهمندان به بازیگری مفید باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.